Lindstrom Audio


CLOSE TO LIVE WITH OPEN BAFFLE


Jag hade en snabbt arrangerad och närmast improviserad, men oerhört imponerande, demo av och med Lindstrom Audios ISO 85 här på Studiokoncept. Det var mycket givande. Högtalaren är beställd och kommer snarast att finnas här på Studiokoncept för lyssning och hemlån.
Det var mycket spännande 1,5 dag jag kunde snabbtesta Linstrom Audios första riktigt kommersiella produkt; ISO 85. Syftet var förstås att dels få uppleva den på riktigt och inte bara lyssna till andras förtjusta utrop kring denna snackis. Men också att hitta matchande elektronik till nästa demo när dom finns på plats på riktigt. Lindström själv hade vänligheten att komma förbi och dema dessa underbara högtalare. Efter en inledande fadäs från min sida med felkopplade högtalarkablar så gick dom igång. Oj vad dom spelar loss. Och det som imponerade var deras sätt att imponera inom den naturliga musik-återgivningen och inte genom obalanserad återgivning som ett försök att imponera på den oinvigde. Det är oerhört levande och vi kastade oss över all möjlig musik. Konstruktionen är så gjort att basen är helt tyst. Det finns inget bumlande och bullrande av en bas som rumlar på som inte borde vara där. Det känns lite ovant i början. Sen när inspelningen har bas, då kommer det något alldeles enastående. Det hela flyter på i hela registren helt utan övergångar och besvärslöst. Det spelade ingen roll om vi spelare rock, metallica, jazz symfoniskt eller opera. Den spelade upp det utan några som helst problem. Jag provade mest med några rörförstärkare där jag själv drog slutsatsen att matchningen med 845-rör passade högtalaren bäst. Jag hoppas naturligtvis kunna bredda upplevelsen och kunskapen kring dessa högtalare. Dom är beställda och böra inkomma i mitten av december.

“In my opinion a good Hi-fi setup is when you forget about the equipment and focus on the music. That’s why I created Lindström Audio.”


~ Mikael Lindström ~


Innovation till förmån för musikaliskt livfull återgivning utan insmickrane åthävor.Logga in

Glömt lösenordet?