Lawrence Audio


Beauty is only the beginning


Skönheter för musik och design.

Lawrence Audio är en serie underbart homogena högtalare med ett härligt musikaliskt driv och med en sorts slimmad välformad design med otroligt hög finish. Lawrence Audio har tre serier med högtalare - Instrument, Bird och Surround -. Jag har än så länge demonstrerat 3 högtalare från Instrument serien - "Violin", "Cello" samt "Double Bass".
Jag fastnade för Lawrence Audios koncept för att att dom i min öron har lyckats få en naturlig harmoni mellan banddiskanten och den vanliga högtalarelementet. På andra högtalare har jag störts av skillnaden i kvalité från dessa olika typer av tekniker. Här upplever jag en sömlös harmoni och kan ändå njuta av banddiskantens fördelar. Designern, Lawrence Liao, är själv en driven musiker vilket märks. Hela instrumentserien har liveinstrumentens innehåll i fokus och samtidigt ett musikaliskt flyt och driv som jag finner mycket tilltalande.
Finishen är absolut utsökt! Designen är naturligtvis en fullträff (även om jag som cellist kanske är aningen partisk). Designen möjliggörs naturligtvis tack vare den smala banddiskanten, Sen ska man inte förglömma att serien är ljudmässigt lättplacerad och att designen ger ett intryck både av något skulpturalt som samtidigt passar in i rummet utan att ta för mycket psykologiskt plats. Till och med Dobule Bass, Kontrabasen, är mycket mindre än vad man skulle tro om man känner till de riktiga instrum

“Innovation is like oxygen to my soul I live and breathe to design new works every day.”


~ Lawrence Liao ~


Lawrence’s audio designs are always evolving to obtain the highest standard of timbres and tonality. He has gained international recognition for his superior craftsmanship. His audio innovations have won International Design & Engineering Showcase honours at CES Global consumer technology tradeshow in 2011, 2012 and 2013.


Logga in