TRENNER & FRIEDL är ett österrikiskt företag som tillverkar för hand med lokala och naturvänliga produkter i konstruktioner som håller sig till gyllene snittet. Räkna med leveranstid på minimum två månader vid beställning.
Jag har just nu 2 stativhögtalare (SUN och ART) och 2 golvhögtalare i hornhybridkonstruktion (OSIRIS och PHAROAH) hemma. Det är mycket mycket hög kvalité på alla fyra jag har haft nöjet att lära känna, allt från den minsta SUN till den största PHAROAH. Hela serien vänder sig i synnerhet till dig som är väl bekant med akustiska instrument och lyssnar till akustisk musik. Dom erbjuder en fantastisk livfull ljudbild som fokuserar på musikens inre kärna, innehål, rikedom och flöde i en samtidigt lugn och samlad ljudbild. Varken SUN, OSIRIS eller PHAROAH försöker imponera genom att exempelvis "kasta ut överdriven bas på den som lyssnar".
ART tycker jag skiljer sig lite från de andra tre. Jag tolkar det som att den är designad för att dels hantera ett större rum än en vanlig stativhögtalare i den storleken. Och att dom har velat komplettera med en högtalare som vill ha känslan av utåtriktat engagemang och kraft som den erbjuder. Jag tror att den som lyssnar på basrik och tufft utåtriktad musik hittar sin högtalare här.

Logga in

Glömt lösenordet?